DELL OPTIPLEX 960 MASAÜSTÜ BİLGİSAYARININ KURULMASI
BAŞLAMADAN ÖNCE DİKKAT:
HİÇ BİR ZAMAN, SETUP EKRANINDAKİ, LOAD DEFAULTS TUŞUNA BASMAYIN. YALNIŞLIKLA BASARSANIZ, BİLGİSAYARI YENİDEN BAŞLATIP, TÜM ADIMLARI YENİDEN YAPIN.
1) Bilgisayarın, tüm bağlantıları yapılıp, ağ kablosu da takıldıktan sonra, bilgisayarı açın. Bilgisayar açılırken, aşağıdaki görüntü ekrana gelince, F2 tuşuna hemen basın. Eğer bunu kaçısırsanız, ya da F2 ye basmakta geç kalırsanız, bilgisayarı yeniden başlatıp, işlemi tekrar yapın.
2) Birinci basamaktaki işlem yapılıp F2 ye basıldıktan sonra SYSTEM SETUP a girilir. Aşağıdaki ekran gözükmesi lazım.
3) İkinci adımdaki ekran açılınca, Settings-àGeneral altındaki Boot Sequence ye tıklayın. Ekranın sağında şekilde görüldüğü gibi, USB floppy, SATA hard drive,…. olan ekran gözükecektir.
4) O boot sequence ekranında, aşagıdaki şekilde görüldüğü gibi, 2,3, ve de 5. Kutucuk işaretli olacak, Diğer kutulardaki tik ler kaldırılacak. Diğer bir ifadeyle, Onboard SATA Hard Drive, WDC…, ve Onboard Network Controller seçili olacak, USB floppy Drive ve USB CD-ROOM seçili olmayacak. Bu işlemi yaptıktan sonra, aynı sayfada alttaki APPLY butonuna basınız.
5) Dördüncü basamaktaki adımları yapınca, ekranın alttaki resimdeki gibi olması lazım.
6) Daha sonra, Driver başlıgı altındaki, SATA Operation i tıklayın. Kendiliğinden gelen ayarda, RAID On seçili. Onu Legacy olarak değiştirmelisiniz.
7) Legacy olarak seçtikten sonra, yine APPLY butonuna basmayı unutmayınız.
8) Daha sonra System Configuration altındaki, Integrated NIC e tıklayın. Ekran acılınca hali hazırda seçili olan, Enable, Enable with PXE olarak değiştirilmelidir.
9) Sekizinci adımda, Enable with PXE seçildikten sonra, yine APPLY butonuna basınız.
10) Tüm adımları , yukardaki yönergeler gibi yaptıktan sonra, EXİT e basıp cıkın. Bilgisayar kendisini yeniden başlatacaktır.
11) Bilgisayar yeniden açılırken, birinci basamakta oldugu gibi, aşagıdaki ekran cıkınca, bu kez F12 tuşuna basın, F12 ye basmakta geç kalırsanız ya da kaçırırsanız, bilgisayarı yeniden başlatıp açın. (Zamanlama olarak, Sağda üst köşede, F12 Boot Options u görünce, F12 ye basın. )
12) Siyah Bios Device Menu ekranı acılınca, klavyenin aşağı yukarı tuşlarını kullanarak, Onboard Network Controller u seçili hale getirip, Enter e basın.
13) Kurulum başlamak üzeredir. Gözünüzü ekrandan ayırmayın. İkinci kez ekranda F12 gözüktüğü zaman, geç kalmadan F12 ye basın. Eger geç kalırsanız, yada kacırırsanız, bilgisayarı kapatıp acın ve 11.ci adımdan yeniden başlayın.
14) Bundan sonraki işlemler için ise, daha önceki kurulumları nasıl yapıyorsanız, oyle devam edin.